Ce este și ce nu este fotografia de personal branding

Înainte de a-ți vorbi despre cum îți poți îmbunătăți imaginea din online a brandului tău personal, imi doresc sa iti povestesc putin despre ce este și ce nu este fotografia de personal branding.

Fotografia de brand personal nu trebuie să fie despre:

Trebuie mai întâi să slăbesc

Toate femeile spun asta, indiferent de greutatea lor. Da, toate! Înțeleg că îți dorești să arăți mai bine ca niciodată în fotografiile tale de brand personal, însă punând presiune pe tine, vei reuși exact opusul. Preocuparea constantă asupra kilogramelor pe care tu le percepi în plus te va face să te simți mai conștientă de ele și mai puțin încrezătoare în tine. Și asta se va reflecta în limbajul corpului și expresiile faciale, rezultând astfel imagini care nu exprimă cu adevărat esența ta. În loc să-ți faci griji în legătură cu pierderea în greutate înainte de o sesiune foto, concentrează-te pe a fi tu însăți, iar rezultatele vor vorbi de la sine.

Nu sunt fotogenică

Doar nu ai fost fotografiată din unghiul potrivit fizionomiei tale. Când lucrezi cu un fotograf profesionist, acesta va ști cum să aleagă lumina, unghiurile și pozițiile potrivite pentru a crea imagini care să-ți arate cu adevărat calitățile unice și să scoată în evidență personalitatea ta.

Nu am cu ce să mă îmbrac

Este adevărat că îmbrăcămintea poate avea un impact semnificativ asupra reușitei sesiunii foto. Alese corect, ținutele tale pot transmite personalitatea ta, profesionalismul tău și nivelul tău de încredere. Alese greșit, pot trimite semnale amestecate despre cine ești și ce reprezinți. Fotograful tău îți va fi de ajutor și la acest capitol. Împreună puteți alege ținutele care să pună în valoare trăsăturile tale și să se potrivească cu mesajul pe care dorești să-l transmiți prin pozele tale de personal branding.

Nu știu să pozez

Nici nu trebuie să știi. Acesta este rolul fotografului: să te ajute să descoperi care sunt pozițiile și unghiurile care te avantajează cel mai bine, să fie atent la mesajul pe care îl transmiți prin limbajul corpului, să te facă să te simți bine în pielea ta în timpul sesiunii foto, astfel încât să poți obține cele mai bune rezultate.

Nu știu ce presupune o sesiune foto

Fiecare fotograf are felul lui de a lucra. Înainte de a începe o colaborare cu un fotograf este bine să știi care sunt etapele acestei colaborări.

Vreau doar niște poze

Fotografia de brand personal înseamnă mai mult decât niște portrete cu tine pe un fundal colorat sau nu. Este o investiție importantă în afacerea ta și o modalitate eficientă de a atrage mai mulți clienți cu care îți place să lucrezi. Fotografia de branding personal bine planificată și executată poate fi o unealtă de vânzare foarte eficientă.

În schimb, fotografia de brand personal este despre:

  • valorile și credințele tale,
  • despre ceea ce faci și motivul pentru care o faci,
  • este despre felul în care o faci,
  • este despre cum ceea ce faci tu îl poate ajuta pe potențialul tău client,
  • clientul tău, persoana pe care o poți ajuta prin intermediul serviciului tău,
  • experiența pe care o oferi,
  • Povestea ta cu bune și rele care îi poate inspira pe clienții tăi,
  • Pasiunea ta.

Deși poate imaginea ta pe care o vezi în oglindă sau în fotografii atunci când te privești poate fi o imagine peste care s-au așternut temeri, dorințe neîmplinite și standarde ale societății, tu ești mai mult de atât. Dă-ți voie să te vezi, permite-i business-ului tău să crească, îndrăznește. Nu lăsa aceste temeri să te împiedice să investești în afacerea ta și să-ți duci brandul personal la nivelul următor!

Vorbește cu fotograful tău despre îngrijorările tale și lucrați împreună pentru a crea cadre care să pună în valoare personalitatea și stilul tău unic, dar mai ales care sa fie aliniate strategiei tale de business.

La final, aș spune că o sesiune foto de brand personal este o decizie de afaceri înțeleaptă, logică și întemeiată.