Bine te-am regasit. In primul challenge al acestui detox, am vorbit despre numarul de outfituri de care avem nevoie in garderoba noastra in functie de stilul nostru de viata. Te-ai intrebat vreodata de cate haine avem nevoie efectiv intr-o luna, un sezon sau un an?In functie de cate ori alegem sa purtam un outfit intr-un sezon, de cat de des ne plictisim de hainele noastre, de cat de des le spalam, vom constata ca putem avea nevoie de mai putine sau mai multe outfituri pentru fiecare tip de activitate.

Probabil acum ar trebui sa vorbesc  despre conceptul de COST PER WEAR, costul pentru fiecare purtare al oricarui articol vestimentar din garderoba noastra. Acesta se refera la numarul total al purtarilor unei piese vestimentare raportat la costul de achizitie. Ideal, acest cost per wear ar trebui sa fie cat mai mic, dar nu din cauza pretului mic al produsului, ci datorita calitatii ridicate a acestuia, calitate care va determina purtari dese de-a lungul timpului, pentru o perioada indelungata de timp.

Iata de ce este important sa investim in piese vestimentare alese strategic, ce pot fi purtate mai mute sezoane si mai ales mai multi ani la rand. In general piesele in care merita sa investesti sunt piesele cu o croiala clasica, in care sa te simti bine, care sa-ti faca placere sa le porti si pe care le poti integra usor in outfiturile tale in orice sezon.

La fel ca in cazul outfiturilor, si numarul hainelor poate varia de la persoana la persoana. Pentru a face acest calcul trebuie sa stii ca poti crea pana la 12 outfituri cu doar 3 bluze/topuri, 2 fuste/pantaloni si un cardigan/sacou. Daca la aceste 6 piese mai adaugi inca alte 6 de acelasi tip, poti obtine pana la 72 tinute.

Acum ca ti-am explicat si formula garderobei capsula, mergi pe contul meu de Instagram pentru a vedea  urmatorul challenge.

Share

Facebook Comments