Influenta pe care Social Media o are asupra stilului nostru vestimentar este cat se poate de vizibila intrucat astazi , acesta pare a fi doar un set de reguli care trebuie musai respectate pentru like and share. Insa stilul vestimentar este o atitudine, stilul este ceea ce arati despre tine atunci cand nu spui nimic, este felul in care te simti si setul de valori cu care te identifici. Stilul este suma preferintelor tale vestimentare. Stilul tau poate fi azi un tricou roz iar maine o rochie de gala neagra. Oricum ar fi, trebuie sa simti ca iti apartine si ca spune lumii povestea ta.

Ca fotograf de evenimente,  mi se intampla des sa fotografiez chipuri distincte purtand aceleasi modele de rochii de mireasa, aceleasi modele de rochii pentru domnisoarele de onoare sau aceleasi rochii de seara, musai in aceleasi culori. Toate alese constient, toate alese conform unui standard bine stabilit. Si cand spun standard nu ma refer la dress-code-ul evenimentului in sine, intrucat acesta de cele mai multe ori lipseste cu desavarsire din descrierea evenimentului. Ma refer la standardul acela nescris care le vrea acolo, in zona safe, in zona de confort din care sa nu iasa din teama de a fi criticate.
Croitorul  si stilistul din mine isi doreste sa poata realiza pentru fiecare chip intalnit, fiecare stil descoperit un model diferit si deosebit, asa cum este ea, femeia din spatele chipului. Femeia care are gusturi si dorinte diferite de altele, care are curajul de a fi altfel. Probabil de asta nici una din tinutele pe care le croiesc nu se aseamana intre ele. Cred cu tarie ca fiecare femeie este speciala si are o poveste in spate ce poate fi surprinsa fie printr-o fotografie anume fie printr-un anume croi potrivit stilului vestimentar personal.
Stiu asta din experienta personala. Imi aduc aminte si acum cum imi alegeam tinutele de birou astfel incat sa nu ies prea tare in evidenta. Alegeam tinute sterse, fade tocmai din dorinta de a nu epata. Practic devenisem invizibila in mod constient si voluntar. Asta era atunci. Acum insa am curajul de a experimenta, de a ma juca atat cu rochite diafane accesorizate cu balerini, cat si cu tinute all black uneori neinteles de nimeni. Acum stiu ca a alege haine cu atitudine, care ies din tipare, nu inseamna ca iti doresti sa atragi atentia asupra ta, ci ca te cunosti pe tine insati incat sa stii ce iti place, sa ai curajul sa porti altceva.
Share

Facebook Comments