August: luna cea mai calduroasa din an sau luna concediilor pentru marea majoritate. Insa pana la concedii, munca-i munca, motiv pentru care mi se par esentiale cateva reguli de bun simt in priviinta hainelor purtate la birou.

Asadar iata cele 5 reguli vestimentare de baza in alcatuirea tinutelor pentru birou:

1. nu sunt recomandate fustele, rochiile sau pantalonii foarte scurti. Nu, biroul nu este loc de promenada si nici podium unde sa poti defila cu piciorusele tale de gazela abia invelite de acei pantalonasi scurti. Mai bine defilezi in timpul unui meeting cu niste idei productive pentru optimizarea proceselor.
2. nu este considerata decenta incaltamintea cu degetele sau calcaiele la vedere: slapiorii sunt mai potriviti la piscina sau la mare. Da, stiu, unghiutele tale verzi chiar sunt la moda, pentru ca, nu-i asa, verde este culoarea anului.
3. bluzitele sau rochitele transparente prin care se observa lenjeria intima sunt pentru plaja, strada sau club nu pentru birou. Sunt sigura ca ai tai colegi sau managerul tau vor sa vada cat de bine iti faci tu munca de birou nu culoarea lenjeriei intime sau cat de misto e ultimul bralette pe care ti l-ai cumparat.
4. chiar daca uneori pleci seara de la birou, sau in drum spre casa mergi la un eveniment glam, nu purta piese vestimentare lucioase, sclipicioase;
5. nu hainelor exagerat de: stramte, decoltate, decupate, desirate, accesorizate: decenta este cuvantul cheie la birou. Aici as include si acele piese vestimentare brand-uite pana la refuz sau cu mesaje nepotrivite.

Acum vei spune ca totusi este vara si e prea cald pentru a putea respecta aceste reguli, uitand probabil de aerul conditionat de la birou care uneori te face sa iti lasi la birou un cardigan, just in case.

Inainte de a alege cu ce te imbraci astazi la serviciu, gandeste-te ca biroul este locul unde lucrezi, unde iti expui abilitatile si competentele profesionale pe care le stapanesti nu ceea ce posezi in dressing-ul de acasa. La birou este important sa adopti un stil vestimentar care sa inspire respectul tuturor, nu invidia sau admiratia colegelor.

Share

Facebook Comments