In calitate de croitor si stilist vestimentar, nu cred ca exista moment care sa ma incarce cu mai multa energie decat acela in care clienta probeaza produsul realizat la comanda iar fericirea i se citeste pe chip. Atunci stiu ca mi-am indeplinit obiectivele:

  • rezultatul este cel asteptat;
  • modelul ales ca urmare a sesiunii de consiliere vestimentara este cel potrivit;
  • happy girl mood activated: pentru ca, imbracata asa cum isi doreste, orice femeie va putea transmite zambete si fericire.

Insa, de multe ori pentru a ajunge in acest punct este nevoie de timp, multa munca, dar mai ales de comunicare. Croitoria la comanda presupune multa migala, multa rabdare, atentie la detalii si nu in ultimul rand, intelegerea necesitatii clientei. Unele vor considera prioritara lejeritatea produsului, altele vor pune pret pe unicitate. Cu toate vom vrea insa acelasi lucru: un produs care sa evidentieze atuurile siluetei si sa ascunda imperfectiunile.

De aceea, croitoria la comanda se va potrivi acelora care:

  • isi fac timp: o rochie la comanda fara probe este ca o paine fara faina. Daca vrei ca rezultatul sa fie unul pe masura asteptarilor tale, atunci este nevoie sa aloci din timpul tau cateva (zeci de) minute probelor de produs. Uneori sunt necesare doar 2 probe, alteori insa in functie de particularitatile siluetei in cauza poate fi nevoie si de 4 probe. O proba poate dura intre 15 si 40 de minute.
  • comunica ceea ce isi doresc: cu cat mai multe optiuni, cu atat mai grea decizia. Dar cu atat mai grea devine si munca croitoresei in incercarea de a-ti satisface dorintele, mereu in schimbare din cauza indeciziei. Insa materialul o data taiat, nu mai poate fi lipit. De aceea este important sa poti comunica croitoresei, la timp dorintele tale, pentru a putea fi folosite ca repere in realizarea produsului. Este ok sa nu stii cum vrei sa arate rezultatul final, dar trebuie sa stii ce astepti de la acel produs realizat la comanda.
  •  au incredere:  in ele, in ceea ce vor si mai ales in priceperea croitoresei de a realiza produsul ideal. Nu pot spune de suficient de multe ori cat de important este ca relatia pe care o ai cu a ta croitoreasa sa fie una deschisa. Este esential sa ai incredere in ea si sa intelegi ca sfaturile ei au rolul de a-ti pune in valoare atuurile si camufla micile imperfectiuni ale siluetei.

Croitorul este pentru trup ceea ce este psihologul pentru minte. Pentru rezultate optime, ai incredere in croitor si  fii sincera! Comunica!

 

  

Share

Facebook Comments