Tocmai ce s-a terminat primul eveniment de fashion al anului: Milano Fashion Week. La fel ca toate evenimentele de gen, si anul acesta stilistii si designerii vestimentari au prezentat noile tendinte in moda: de la croiala, lungimea si imprimeurile pieselor vestimentare pana la cea a accesoriilor.

Dar cat de necesar ne este noua, femeilor, acest artificiu? Tendintele sunt un aritificiu al modei, creat pentru a se sustine ceea ce numim “era a consumerismului”. Ca femei, este normal sa ne dorim sa fim frumoase, sa fim mereu admirate.Vrem sa fim unice, dar adoptam pe repede inainte stilul celor pe care le admiram, imitand aparitiile de pe scena publica fara a analiza cat de potrivite sunt stilului nostru vestimentar.

Asa cum am precizat in primul meu articol pe tema stilului vestimentar, pe care il puteti gasi aici, fiecare femeie trebuie sa adopte un stil vestimentar cu care se poate identifica, dar mai ales corespunde ADN-ului stilistic propriu.

De aceea, atunci cand ne dorim sa integram in garderoba noastra anumite tendinte trebuie sa avem in vedere aplicabilitatea lor. Mai exact trebuie sa intelegem:

  • carui stil de viata se aplica acel trend:cu siguranta  trendul promovat de Gucci, cu broderii supradimensionate si viu colorate, nu se potrivesc acelora dintre noi care lucreaza in medii business/corporate unde tinuta trebuie sa fie usor conservatoare.
  • carei categorii de varsta este destinat: da, ne place sau nu, trebuie sa fim constiente de varsta pe care o avem si trebuie sa adoptam acele tendinte care tin cont de asta, pentru a nu risca
  • caror forme corporale se potrivesc:  acelasi trend Gucci, cu a sa lungime midi clar nu ve va potrivi mignonelor asa cum nici topurile de vara trecuta cu umerii cazuti nu n-au potrivit celor care au deja umerii mai lati decat restul corpului.
  • versatilitatea culorilor: cu siguranta Greenery (culoarea anului conform Pantone) nu se va potrivi tuturor femeilor, mai ales celor care au pigmentatia calda.

In tinuta mea de astazi spre exemplu, am urmat una din tendintele acestei perioade a anului: puloverul stilizat printr-o fusta conica simpla din dantela neagra. Desi puloverul este prin definitie un element vestimentar ce ascunde, am avut grija sa evidentiez clar talia pentru a pastra proportiile corpului meu. De asemenea botinele sunt foarte scurte si usor ascutite tocmai pentru a alungi vizual corpul.

fusta neagra din dantela Teima Tailoring

Trendurile sunt trecatoare, de aceea este indicat sa nu ne construim garderoba bazandu-ne pe ele. Pentru a avea un stil personal bine definit, trebuie sa avem in garderoba noastra, preponderent acele piese vestimentare care nu se vor demoda niciodata, indiferent de trecerea timpului, care pot fi lejer improspatate de cateva piese vestimentare care urmeaza trendurile actuale.

Share

Facebook Comments