Cum iti dai seama ca esti intr-o tara civilizata? Analizand curatenia strazilor, locuitorii si transportul public. Iar Switzerland adica Elvetia este cu siguranta o tara civilizata.

Strazile In Elvetia, strazile sunt impecabile. Asta pentru ca exista cosuri de gunoi in orice statie si la orice colt de strada. Curatenia insa se datoreaza si oamenilor curati, simpli si ingrijiti ce locuiesc acolo.

Oamenii Elvetienii adora lucrurile clare, ordonate si simple. Niciodata nu vei vedea un elevetian atragand atentia asupra propriei persoane. Firi punctuale, au ca principal scop indeplinirea sarcinilor de lucru, timpul impartindu-l intre serviciu si familie.

Transportul: Cat despre transportul public, well, nu degeaba exista expresia “ceas elvetian”. Trenurile si autobuzele sosesc in statie la ora programata, sau chiar mai devreme, in acest caz asteptand in statie pana la ora programata. Cum afli care este ora programata? Simplu: toate informatiile sunt afisate pe panourile din statie. Exista si o aplicatie online dedicata transportului public din intreaga tara, unde poti afla informatii despre legaturile dintre orase, orar si pretul calatoriei. Pretul biletelor este mic, daca ne raportam la salariile elvetiene.

Mancarea: Cu totii stim ca Elvetia este renumita pentru sortimentele variate de ciocolata si branzeturi alese. Insa cam atat. Desi nu pare, ador mancarea si nu am putut sa nu observ lipsa retetelor traditionale din meniurile restaurantelor elvetiene, umplute in schimb de diverse soiuri de paste. Ce-i drept majoritatea restaurantelor intalnite in cale erau fie cu specific italienesc, fie frantuzesc.

Peisajele: Da! Elvetia este o tara minunata cu peisaje pitoresti pline de culoare si farmec chiar si in plina iarna, cand se stie ca in general natura este adormita. Orasele si strazile sunt linistite, pustii in zilele de weekend, incat uneori ai crede ca esti in tara nimanui. Oriunde in Elvetia ai calatori, cred ca ar fi practic imposibil sa nu ai parte imaginea muntilor care se oglindesc macar intr-un mic lac din cele peste 1500 pentru care Elvetia este cunoscuta.

All in one, experienta este una minunata si cu adevarat relaxanta pentru cei ce cauta linistea oraselor parca uitate de lume, dar in acelasi timp confortul lumii moderne.

Share

Facebook Comments