Cu toate am avut acele dimineti petrecute in fata unui dulap plin pana la refuz cu haine, spunand scurt dupa un oftat lung "n-am nimic de imbracat". Si asta pentru ca ne dorim sa aratam si sa ne simtim minunat in pielea noastra. Dar cum se ajunge in aceasta situatie, desi hainele sunt atat de multe si mai ales sunt in tendinte? De cele mai multe ori, aceeasta replica este o consecinta a:

1. necunoasterii stilului vestimentar propriu. Inainte de a ne imbogati garderoba, este bine sa stim ce ni se potriveste si ce nu (despre stilul vestimentar vom vorbi mai multe in urmatoarele articole) 
2. dorintei de a avea tinute unice. Unicitatea unei tinute este o buna modalitate de a iesi in evidenta, dar ea este data din felul in care elementele tinutei sunt combinate si accesorizate intre ele astfel incat sa coincida stilului vestimentar. 
3. incercarii de a fi mereu in tendinte. Tendintele in moda sunt trecatoare, dar asta nu inseamna ca nu putem include in garderoba noastra acele trend-uri care ni se potrivesc, cu singura conditie de a nu exagera
4. refuzului de a renunta la acele articole care nu mai corespund prezentului. Sunt acele articole vestimentare pe care le pastram in speranta ca vom reveni la acel corp de vis, pe care ni-l dorim. Doar ca uitam ca noi trebuie sa ne imbracam pentru acum, pentru felul in care aratam acum, nu ieri, nu maine. 
5. shopping-ului emotional. Nu este nimic rau in face shopping daca bugetul si timpul ne permit acest lucru. Problema apare atunci cand shoppingul este facut din motive gresite si ajungem sa cumparam lucruri pe care nu le vom folosi si vor sfarsi prin a fi uitate intr-un colt al dressing-ului nostru.

       Este foarte important descoperim care sunt acele haine din dressing-ul nostru in care ne simtim cel mai bine si asftel sa renuntam la cele care nu sunt confortabile sau potrivite stilului nostru. Despre cum putem face asta, voi vorbi in urmatoarele articole.

 

Share

Facebook Comments